Magyar Falu Program, nyertes pályázat eszközbeszerzésre

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében, FCA-KP-1-2020/3-000698 számú pályázati kiíráson egyesületünk, a 42. Állomás! Kulturális Egyesület eszközbeszerzésre igényelt és elnyert 1.718.000.- forintot.

Az elnyert összeget kiállításaink szinvonalasabbá tételére fordítottuk.

Beszereztünk 8 db kiállítási promóciós falat, melyek a Győry kastély kiállítótermébe kerültek. A fényképek a fotózás világnapján  2021, augusztus 20-án a Veled az Ifjuságért Egyesülettel közösen rendezett kiállításunkon készültek.

Szintén a kastély kiállítótermében helyeztük el a gurulós kivitelű HT03-43 típusú információs pultot. Bármilyen témájú kiállítás hasznos kiegészítője lehet a mindenkori témában háttérként vetített kép, videó vagy zenei összeállítás.

A kisképernyős ST-21 tipusú információs pult a Győry kastély tetőterében, egyesületünk által berendezett, „Helytörténeti és Technikatörténeti Gyűjtemény” állandó kiállításon nyert elhelyezést. A terminálra feltöltött program segítségével a kiállítás tárgyai iránt bővebben érdeklődő látogatók, a kiállított tárgyakról olyan információkhoz is hozzájuthatnak, amelyekre a tárlat vezetője az általános ismertetőjében nem mindenkor tér ki. A képen látható, hogy a terminál a technikatörténeti kiállítás kerékpárjai és motorkerékpárjai közt kapott helyet, amelyeknél leginkább a gyártókra, gyártási időkre és műszaki adatokra vonatkozó információk az elérhetőek.

Tervezzük, hogy a helytörténeti tárgyakat is felvisszük a programba, ahol a mai korosztály nem csak vizuálisan tekintheti meg az általa nem is ismert régi eszközöket, hanem funkcionálisan is bemutatnánk azokat korabeli képeken keresztül.

Az információs pultokat és a kiállítási paravánokat 2020 év végére tudtuk beszerezni, és 2021 év elején üzemeltük be őket.

Címkék