József Attila Könyvtár Perkáta

 

Tisztelt Olvasó!

 

A Perkátai Értéktár Füzet ezen kiadványa a perkátai kulturális élet egyik alappillérét mutatja be, a könyvtár történetén keresztül. Az idő haladtával természetesen a kultúra - mind a közművelődés, mind a könyvtárhasználat tekintetében is - folyamatos változáson megy keresztül. Komoly változásmenedzsment szükséges ahhoz, hogy a kor kívánalmainak eleget tudjon tenni az Intézmény. Sok olyan könyvtári programot kell biztosítani, mely az olvasást népszerűsíti.

Itt Perkátán a könyvtárhelység a kastélyegyüttes oldalszárnyában kap helyet, ahol a helyi ifjúsági egyesület, a VELED, a fiatalok igényeire alapozva egy könyvtári közösségi teret alakít ki. A könyvkölcsönzés ugyanitt folytatódik és természetesen helyben olvasásra is lehetőség lesz.

A nagyobb közösségi, népszerűsítő programok továbbra is a kastély felújított főépületében kapnak helyet. A közművelődési és a könyvtári programok a kastély főépületében maradva, a helyi- és a térségi kulturális élet szolgálatában állnak a jövőben is.

Jelen kiadvány a könyvnyomtatás történetét, a magyar könyvtártörténetet, az olvasásnépszerűsítést mutatja be. A füzetet olvasva, a perkátai József Attila Könyvtár történetét, és a helyi kulturális törekvéseket is megismerheti a Kedves Olvasó.

Jó olvasást kívánok!

 

Bogó Anikó

Hungarian
Címkék