Perkátai értéktár

Ezen az oldalon a 42.Állomás! Kulturális Egyesület által szerkesztett és kiadott "PERKÁTAI ÉRTÉKTÁR" című füzet-sorozat eddig megjelent példányait szeretnénk bemutatni.

Célunk, hogy a múltban a község közössége által megvalósított értékek - még ha fizikailag az enyészeté is lettek, vagy a régmúlt kor politikai játszmáinak áldozatává váltak - ne tűnjenek a feledés homályába.

Tudjuk, hogy az értékeket akkor a legcélszerűbb átmenteni az utókor számára, amikor még kézzel fogható értéket képviselnek. Ellenkező esetben sajnos már csak emléket lehet állítani az értékeknek és azokat létrehozó személyeknek.

A 42. Állomás! Kulturális Egyesület ezt az emlékállítást szeretné megvalósítani ezzel a füzet-sorozat elindításával, az értékek és a személyek irányába is.

Perkáta múltjának ápolásával, kutatásával amatőr módon, de teljes odaadással, többen is foglalkoztak és foglalkoznak még ma is és reméljük a jövőben is.

Az ő általuk kutatott és összegyűjtött anyagot szeretnénk e füzet-sorozatban kategorizálva megjelentetni érthető, könnyen olvasható formátumban. Reméljük, hogy minden megjelent füzetben találnak tartalmas, érdekes olvasnivalót, esetleg föllelik őseiket, vagy ráismernek önmagukra vagy ismerőseikre.

                                                                                                                                                                Tisztelet az Ősöknek

 

Az itt bemutatott füzetek, a Perkátai Általános Művelődési Központ ügyfélpultjánál megvásárolhatóak, vagy pdf. formátumban elolvashatóak a http://www.perkata.hu/perkatai-ertektar/ honlapon.

Egyesületünk kiadásában megjelent  az "Emlék Perkátáról" című leporelló sorozat.

A három füzet Perkáta természeti és épített örökségéből 60 db. válogatott fotót tartalmaz.

A fotók hátoldalán magyar és angol nyelvű magyarázat olvasható.

Tisztelt Olvasó!

 

Tisztelt Olvasó!