Hírek és Aktualitások

A Győry kastély padlásterében 2019. január 31-én a Perkátai Általános Művelődési Központ és a 42! Állomás Kulturális Egyesület közös rendezésében megnyílt a HELYTÖRTÉNETI ÉS TECHNIKATÖRTÉNETI ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS.

A kiállításon többek között látható a "Perkátai Gyűjtemények" teljes eszközállománya.

2019 január 31-én nyílt meg a Győry kastély lépcsőházában, a "Kerékpár fejlődéstörténet" című plakátkiállítás. A kiállítás, a padlástérben megnyílt "Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás" részét képezi.

A 2018-ban esedékes "Kismotorok a nagyvilágból" című kiállításunk előzetes plakátanyaga.

 

Harmadik állomásához, Dunaújvárosba érkezett "Azok a Boldog Békeidők" című kiállítás. Az Intercisa Múzeum és a 42.Állomás! Kulturális Egyesület közös kiállítását 2017. szeptember 15-én Farkas Lajos igazgató és Dr. Baráth Károly nyitotta meg, nagyszámú érdeklődő előtt. 

A helytörténeti gyűjtemény és a kerékpárgyűjtemény bemutatóterme után elkészült a kismotor gyűjtemény új bemutató terme is.

Tágas, világos, áttekinthető új bemutatóterembe költöztek át a kismotorok és a járműtechnikai gyűjtemény tárgyai.

 

Április 11-én Somogyi Balázs polgármester és Bogó Anikó ÁMK igazgató nyitotta meg a felújított Győry kastélyban " Azok a Boldog Békeidők..." című kiállítást. A kiállítást az Általános Művelődési Központ és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület rendezte, Dr.

2017 február 23-án megnyílt Székesfehérváron, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület közös kiállítása, "Azok a Boldog Békeidők" címmel, Dr. Baráth Károly és Rajcsányi László magángyűjteményéből.

Egy történelmi időutazás az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe.

A Dunaújvárosi Hírlap 2017 február 15.-i számában jelent meg egy riport Balla Tibor újságíró tollából, Ady Géza fotóival a magángyűjteményről.

A következő linken keresztül megtekinthető:

 

Januárban a Digi Sport csatorna részére Kalmár Ágnes készített egy kisfilmet a kerékpár és kismotor gyűjteményről.

Máth Dávid szerkesztésében jelent meg az" index.hu" oldalon ez a cikk a Perkátai Gyűjtemények kerékpárgyűjteményéről.

Kedves Látogatók.

Köszöntöm Önöket a honlapomon. Befejeződött a gyűjteményi tárgyak feltöltése az új honlapomra.

A mai naptól a teljes gyűjtemény a 42. Állomás Kulturális Egyesület gondozásába került.

Kellemes időtöltést, jó szórakozást a virtuális időutazáshoz.

Július 9-én feleségemmel és unokámmal vettünk részt a találkozón.

Megnéztük a dinnyési várkert bemutatót, Székesfehérváron a Bory várat. Szabadbattyánban finom ebéd várt ránk, majd megtekintettük Tácon a Gorsium kiállítást és leletegyüttest. Velence volt a túra végállomása.