Hírek és Aktualitások

2023. január elsején, a szokásos újévköszöntő túrájuk keretében Perkátára látogatott a Mini Club Hungary csapata.

2022. július 15.-én az ÁMK-val közösen rendeztük meg a "Holtomiglan-holtodiglan" című hagyományőrző kiállítást.

Március 3-án a Kastély kiállítótermében megnyílt a könyvtártörténeti kiállítás az ÁMK és a 42.Állomás Kulturális Egyesület rendezésében. A  Kiállításon a helytörténeti gyűjteményből a régi könyvtár eszközeit mutattuk be.

Az Általános Művelődési Központ és a 42.Állomás! Kulturális Egyesület közös rendezésében nyílt meg a "Szent András napjától húshagyó keddig" című kiállítás február 19-én, a Győry Kastély kiállítótermében.

A Győry Kastély Kiállítótermében, az ÁMK, a Kínai Kulturális Központ és a 42. Állomás Kulturális Egyesület közös szervezésében megnyílt az időszakos porcelántörténeti kiállítás.

A 42.Állomás! Kulturális Egyesület és a VELED az ifjúságért Kulturális Egyesület közös rendezésében augusztus 19-én a fényképezés világnapján, államalapító Szent István királyunk ünnepének előestéjén nyílt meg egy fotókiállítás a Győry Kastély kiállítótermében.

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében, FCA-KP-1-2020/3-000698 számú pályázati kiíráson egyesületünk, a 42. Állomás! Kulturális Egyesület eszközbeszerzésre igényelt és elnyert 1.718.000.- forintot.

Az elnyert összeget kiállításaink szinvonalasabbá tételére fordítottuk.

A járványügyi korlátozások betartásával újra látogatható a Kastély és állandó kiállításai.

Győry család története, állandó kiállítás.

Kisperkáta, állandó kiállítás

Kínai testvértelepülésünk állandó kiállítása

Helytörténeti és technikatörténeti állandó kiállítás

Egyesületünk felajánlotta a tavalyi évben megnyított 1. Kerékpár Múzeum  javára a "Kerékpár Fejlődéstörténet" című plakátkiállításunk anyagát. Mivel az új múzeumban nincs megfelelő falfelület a plakátok kiállítására, az anyagból létrehozták a "NAGY BICIKLIS KÖNYV"-et, melynek mérete 70x50 cm.