Hírek és Aktualitások

Pályázati pénz hiányában ismét kis lépéssel haladtunk a kiállítótér fejlesztése területén. Saját forrásból készült el a szalagos magnó gyűjteményt bemutató, saját világítással és plexi ajtókkal ellátott vitrinsor, amely megfelelő védelmet ad a kiállítási tárgyaknak, és emeli a kiállítótér színvonalát.

Az Általános Művelődési Központ által a diabétesz világnapjára szervezett előadássorozat zárásaként egy kiállítás megnyítójára került sor.

Pályázati forrás hiányában 2023-ban is folytattuk a kiállítótér fejlesztését.

Új üvegezett vitrinek kerültek beépítésre a lemezjátszók, a telefonok, a fényképezőgépek és a miniüveg gyűjtemény bemutatására.

A világítással is ellátott vitrinek nagyban emelik a kiállítás színvonalát.

2023. január elsején, a szokásos újévköszöntő túrájuk keretében Perkátára látogatott a Mini Club Hungary csapata.

Az Idősek Világnapja alkalmából az Általános Művelődési Központ és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület közös rendezésében nyílt meg 2022. október 3-án, a Győry-kastélyban egy fotókiállítás, „43 éves a Perkátai Nyugdíjas Klub” és „15 éves a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre” címmel.

2022. szeptember 2-án a Győry-kastély kiállítótermében, az Általános Művelődési Központ és a 42. Állomás Kulturális Egyesület közös szervezésében megnyílt a „Szüreti népszokások Perkátán” című hagyományőrző és múltidéző kiállítás.

2022. július 15.-én az ÁMK-val közösen rendeztük meg a "Holtomiglan-holtodiglan" című hagyományőrző kiállítást.

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében, FCA-KP-1-2021/3-000561 számú pályázati kiíráson egyesületünk, a 42. Állomás! Kulturális Egyesület kiállítótér fejlesztésére igényelt és elnyert 1.700.000.- forint támogatást.

Március 3-án a Kastély kiállítótermében megnyílt a könyvtártörténeti kiállítás az ÁMK és a 42.Állomás Kulturális Egyesület rendezésében. A  Kiállításon a helytörténeti gyűjteményből a régi könyvtár eszközeit mutattuk be.

Az Általános Művelődési Központ és a 42.Állomás! Kulturális Egyesület közös rendezésében nyílt meg a "Szent András napjától húshagyó keddig" című kiállítás február 19-én, a Győry Kastély kiállítótermében.

A Győry Kastély Kiállítótermében, az ÁMK, a Kínai Kulturális Központ és a 42. Állomás Kulturális Egyesület közös szervezésében megnyílt az időszakos porcelántörténeti kiállítás.

A 42.Állomás! Kulturális Egyesület és a VELED az ifjúságért Kulturális Egyesület közös rendezésében augusztus 19-én a fényképezés világnapján, államalapító Szent István királyunk ünnepének előestéjén nyílt meg egy fotókiállítás a Győry Kastély kiállítótermében.