Hírek és Aktualitások

A 2018-ban esedékes "Kismotorok a nagyvilágból" című kiállításunk előzetes plakátanyaga.

 

Harmadik állomásához, Dunaújvárosba érkezett "Azok a Boldog Békeidők" című kiállítás. Az Intercisa Múzeum és a 42.Állomás! Kulturális Egyesület közös kiállítását 2017. szeptember 15-én Farkas Lajos igazgató és Dr. Baráth Károly nyitotta meg, nagyszámú érdeklődő előtt. 

A helytörténeti gyűjtemény és a kerékpárgyűjtemény bemutatóterme után elkészült a kismotor gyűjtemény új bemutató terme is.

Tágas, világos, áttekinthető új bemutatóterembe költöztek át a kismotorok és a járműtechnikai gyűjtemény tárgyai.

 

Április 11-én Somogyi Balázs polgármester és Bogó Anikó ÁMK igazgató nyitotta meg a felújított Győry kastélyban " Azok a Boldog Békeidők..." című kiállítást. A kiállítást az Általános Művelődési Központ és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület rendezte, Dr.

2017 február 23-án megnyílt Székesfehérváron, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület közös kiállítása, "Azok a Boldog Békeidők" címmel, Dr. Baráth Károly és Rajcsányi László magángyűjteményéből.

Egy történelmi időutazás az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe.

A Dunaújvárosi Hírlap 2017 február 15.-i számában jelent meg egy riport Balla Tibor újságíró tollából, Ady Géza fotóival a magángyűjteményről.

A következő linken keresztül megtekinthető:

 

Januárban a Digi Sport csatorna részére Kalmár Ágnes készített egy kisfilmet a kerékpár és kismotor gyűjteményről.

Máth Dávid szerkesztésében jelent meg az" index.hu" oldalon ez a cikk a Perkátai Gyűjtemények kerékpárgyűjteményéről.

Kedves Látogatók.

Köszöntöm Önöket a honlapomon. Befejeződött a gyűjteményi tárgyak feltöltése az új honlapomra.

A mai naptól a teljes gyűjtemény a 42. Állomás Kulturális Egyesület gondozásába került.

Kellemes időtöltést, jó szórakozást a virtuális időutazáshoz.

Július 9-én feleségemmel és unokámmal vettünk részt a találkozón.

Megnéztük a dinnyési várkert bemutatót, Székesfehérváron a Bory várat. Szabadbattyánban finom ebéd várt ránk, majd megtekintettük Tácon a Gorsium kiállítást és leletegyüttest. Velence volt a túra végállomása.

Esztergomban a Jármű Expo kiállításon, a kerékpár gyűjtemény és a kismotor gyűjtemény válogatott példányait és technikatörténeti relikviákat mutattunk be.

A 2016 április 8-án megnyílt kiállításon kismotorkerékpárokkal, kerékpárokkal, motoros és kerékpáros relikviákkal mutatkoztunk be. Vendégmotorként Dr. Baráth Károly és Hirczi József Pannóniáit fogadtuk és mutattuk be a kiállításon, nagy sikerrel.