Hírek és Aktualitások

Augusztus 18-án a Győry Kastély egyik kiállítótermében megnyílt a "Szent Kenyér Ünnepe" című kiállítás a Pekátai Általános Művelődési Központ és a József Attila könyvtár közös rendezésében.

A Perkátai Általános Művelődési Központ, a 42.Állomás! Kulturális Egyesület  és a Veled az ifjúságért Kulturális Egyesület közös rendezésében tartott emlékműsor keretében, megnyílt a "Trianon 100" című kiállítás a Győry Kastély földszinti kiállítótermében.

2020. január 31-én a Győry Kastély kiállítótermében megnyílt a "Kisperkáta" című állandó kiállítás, a Perkátai ÁMK rendezésében.

A kiállítás megnyitóján 42. Állomás! Kulturális Egyesület bemutatta a "Perkátai Értéktár" füzetsorozat most megjelent "Kisperkáta" című füzetét. 

A Győry kastély padlásterében 2019. január 31-én a Perkátai Általános Művelődési Központ és a 42! Állomás Kulturális Egyesület közös rendezésében megnyílt a HELYTÖRTÉNETI ÉS TECHNIKATÖRTÉNETI ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS.

2019 január 31-én nyílt meg a Győry kastély lépcsőházában, a "Kerékpár fejlődéstörténet" című plakátkiállítás. A kiállítás, a padlástérben megnyílt "Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás" részét képezi.

A 2018-ban esedékes "Kismotorok a nagyvilágból" című kiállításunk előzetes plakátanyaga.

 

Harmadik állomásához, Dunaújvárosba érkezett "Azok a Boldog Békeidők" című kiállítás. Az Intercisa Múzeum és a 42.Állomás! Kulturális Egyesület közös kiállítását 2017. szeptember 15-én Farkas Lajos igazgató és Dr. Baráth Károly nyitotta meg, nagyszámú érdeklődő előtt. 

A helytörténeti gyűjtemény és a kerékpárgyűjtemény bemutatóterme után elkészült a kismotor gyűjtemény új bemutató terme is.

Tágas, világos, áttekinthető új bemutatóterembe költöztek át a kismotorok és a járműtechnikai gyűjtemény tárgyai.

 

Április 11-én Somogyi Balázs polgármester és Bogó Anikó ÁMK igazgató nyitotta meg a felújított Győry kastélyban " Azok a Boldog Békeidők..." című kiállítást. A kiállítást az Általános Művelődési Központ és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület rendezte, Dr.

2017 február 23-án megnyílt Székesfehérváron, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület közös kiállítása, "Azok a Boldog Békeidők" címmel, Dr. Baráth Károly és Rajcsányi László magángyűjteményéből.

Egy történelmi időutazás az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe.

A Dunaújvárosi Hírlap 2017 február 15.-i számában jelent meg egy riport Balla Tibor újságíró tollából, Ady Géza fotóival a magángyűjteményről.

A következő linken keresztül megtekinthető:

 

Januárban a Digi Sport csatorna részére Kalmár Ágnes készített egy kisfilmet a kerékpár és kismotor gyűjteményről.